يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۵۲۳۳۰
سه‌شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۴

فکرشهر: دوره و کارگاه آموزشی اهمیت و کلیات سواد رسانه ای و راهبردهای ارتقاء و فرهنگ سازی و نقش سواد رسانه در ایمنی دانش آموزان و خانواده در تنگستان برگزار می شود.

به گزارش فکرشهر و به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تنگستان، این کارگاه آموزشی به همت این اداره ،موسسه افق رسانه و آموزش و پرورش  تنگستان و با تدریس دکتر معتمدی و دکتر نجفی در اهرم برگزار خواهد شد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تنگستان که در نشست هم اندیشی با رییس اداره آموزش و پرورش تنگستان و سایر دست اندرکاران جشنواره فیلم رشد سخن می گفت، ضمن اعلام این خبر و با اشاره به گسترش و آموزش مبحث مهم سواد رسانه ای به عنوان یک علم و تکنیک بینارشته ای و تخصصی و جهان شمول و همچنین تکنولوژی های نوین ارتباطی گفت: امروزه با گسترش چشمگیر رسانه ها و بویژه فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، و گستردگی روزازفزون وب ، ارزش افزوده فضای مجازی ، تنوع شبکه ها و امکان دسترسی به رسانه های مختلف، کسب سواد رسانه ای و اتخاذ تدابیری برای افزایش پیوسته آن ضرورتی اجتناب ناپذیر تلقی شده و به عبارتی لازمه زندگی در جوامع مدرن و شبکه ای به شمار می آید.

شاهین نجفی  افزود: بی تردید غفلت از این امر مهم و سهل انگاری در کسب این دانش و مهارت، تهدیدهای جبران ناپذیری برای کاربران و بویژه نوجوانان و جوانانی که ساعت ها وقت ارزشمند خود را به مطالعه و بهره گیری از رسانه های مختلف اختصاص می دهند به همراه خواهد داشت.

وی  بیان کرد: سواد رسانه  ای به مثابه گواهینامه رانندگی خودرویی است که به سرنشینانش صلاحیت و توانایی راننده را درگذر از پیچ و خم های پر شیب و لغزنده در یک روز بارانی تضمین می دهد. سواد رسانه ای همچون نسخه یا دستورالعملی است که فرد را به استفاده و بهره گیری هر چه مطلوب و بی خطرتر از دارو، محصول و یا خدماتی رهنمون می سازد. سواد رسانه ای مجموعه ای از قوانین و الزامات خود کنترلی در استفاده از محتوای رسانه هاست.

نجفی گفت: در این زمینه با الهام از نظریه هارولد لاسول باید آموخت و دانست که چه کسی، با چه انگیزه ای، از چه طریقی(رسانه ای)، چه مدتی، وبا انتظار چه پیامدی باید رسانه ای را گزینش و مورد استفاده قرار دهد؟ در اینجا تاکید بر لزوم فعال شدن مخاطب و گزینش سودمندترین و مناسب ترین اطلاعات و محتواهای رسانه های است. لذا تردیدی نیست که علاوه بر لزوم کسب توانایی هایی چون مدیریت زمان، اعتبار سنجی رسانه، دسترسی، ارزیابی، تجزیه و تحلیل پیام های رسانه ای و تبلیغات(گزینشگری فعال)، کسب چنین قابلیت ارزشمند و هدایتگری مستلزم تحصیل دانش و اطلاعات کافی در زمینه های تاریخی، اقتصادی،  فرهنگی و سیاسی است؛ و شاید از همین روست که صاحب نظران بر این مهم وفاق دارند که  دانش آموختگان و تحصیلکردگان در هر سطحی تا اندازه ای فاقد سواد رسانه ای اند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تنگستان که خود دانش آموخته دکترای مدیریت رسانه است ، تاکید کرد: امروزه سواد رسانه ای از شاخصه های باسوادی در جهان مدرن قلمداد شده، بواسطه تحولات روزافزون و پی در پی در عرصه ارتباطات و اطلاعات انتها و پایانی بر آن متصور نیست و البته ضرورت جدی انگاشتن آموزش سواد رسانه ای از ابتدایی ترین نهادهای آموزشی باید در صدر اولویت ها و برنامه های توانمندسازی کودکان و نوجوانان و ارتقای سطح سواد رسانه ای و همچنین سواد انتقادی به عنوان یک تکنیک ارتباطی ،قرار بگیرد تا هزینه های بیشتری در دوران جوانی و میانسالی به آنان تحمیل نگردد و تبعات ناشی از عدم استفاده بهینه و مطلوب از رسانه ها در نسل های آتی کاهش یابد. امید است با ایجاد تعامل و تلاش و ایجاد مسوولیت های اجتماعی ، فرهنگ بهره گیری صحیح از رسانه ها در جامعه نهادینه گردد.

 گفتنی است این سلسله دوره ها ، ابتدا  جهت مدرسین ، مربیان و مدیران آموزش و پرورش ؛ و سپس جهت دانش آموزان و عموم مردم برگزار خواهد شد .

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر